Wednesday, April 10, 2013

Quicksilver = Mercury

Salam 1 Malaysia.

Tadi masa tengah revision, ada lecture tu amik kelas sebab nak study sikit sebab subjek tu banyak benda nak kena ingat. Jadi, kami pon belajar la. *sebenarnya lecture tu dah suruh kami study dulu pasal tu, tapi semestinya kami tak study pon* :D

Ada satu part tu, perkataan "QUICKSILVER" dalam kitab Hatha Yoga yang membawa maksud, "Mercury" atau dalam bahasa Melayu nya "Merkuri", iaitu sejenis metal atau logam dalam subjek kimia.


Dalam kata lain, aku tak tau pon yang QUICKSILVER tu maksud sebenar dia macam tu. Nasib baik nama dia bulan QUIKSILVER yang kedai baju tu hihi.~


So, kiranya, aku baru tau maksud sebenarnya hari ni la. haha.~ Btw, aku rasa ramai jugak yang tak tau kot. Kan²? :D

Kepada kakak² dan abang² serta aunty² dan uncle² yang bekerja kat Kedai Quiksilver tu, please jangan marah tau. Takda niat pon nak memalukan sesiapa. Ok ape nama tu, unik :)

2 comments:

Sila comment dengan perasaan yang teruja dan gembira supaya anda gembira selalu ^_^