Wednesday, April 11, 2012

Triumph = Kemenangan

Selamat sejahtera.

Sambungan daripada entry semalam di sini.

Sebenarnya, bukan satu perkataan Qiucksilver je aku baru tau, tapi ada jugak perkataan lain iaitu "TRIUMPH". Tak pe, aku tau ape korang fikir sebab masa kelas tu pon aku fikir benda yang sama ;p

Sebenarnya, "Triumph" membawa maksud "Victory" atau dalam bahasa Melayu nya membawa maksud "Kemenangan".


Secara kesimpulannya, sesuailah dengan lambang kedai pakaian dalam wanita yang agak terkenal, Triumph yang menggunakan lambang mahkota atau crown. Tapi aku tak faham sangat apa kaitannya 'kemenangan' dengan pakaian dalam ni.


Jadi, sekarang aku dah tau la tu maksudnya apa, ingatkan hanyalah nama kedai semata² yang di reka sebab nama tu best dan gempak jugak. *nampak sangat banyak yang perlu aku belajar lagi*. :D

2 comments:

  1. haha. xpe2. ilmu tue perlu sentiasa dicari. hehe.. sy sendiri pun tertanya gak apa kena triumph dengan pakaian dalam wanita? hoho.. apa2 pun, salam perkenalan drpd sy~ :)

    ReplyDelete
  2. @GadisBiasa2je...
    hihi.~ tu lah. mybe kemenangan kot kat deorng sbb prempuan pakai :D

    ReplyDelete

Sila comment dengan perasaan yang teruja dan gembira supaya anda gembira selalu ^_^