Monday, October 7, 2013

Kecuaian Pusat Darah Negara

Salam sejahtera.

Sabtu minggu lepas,  28 September 2013, saya telah menemani En Domo ke Pusat Darah Negara untuk menderma plasma. Ini merupakan kali ke-2 En Domo menderma plasma.

Semasa dan selepas menderma, En Domo ada cakap yang tangan dia sakit, tapi Cik Misi yang jaga kat situ cakap "Takpe, kejap lagi ok la tu". Keesokan harinya, tangan En Domo nampak kebiruan.

 30 September 2013

Mulanya aku ingatkan tu hanya lah hal biasa sebab aku memang biasa nampak macam tu, tapi Lebam tu sampai hari ni, 7 Oktober 2013 masih ada malah, nampak semakin teruk.

Isnin 30 September 2013, dia kembali ke situ untuk berjumpa dengan Doktor yang bertugas. Doktor tu pun cakap hal yang sama "Nanti ni ok lah". Tapi, sampai ke hari ni pun tak ok jugak. Risau sebab lebam tu bukan di tempat yang di tusuk, tapi kat tepi² dia.

 7 Oktober 2013

p/s : Entry ini bukan lah niat nak memalukan atau menjatuhkan Pusat Darah Negara, tatapi sebagai peringatan supaya kecuaian sebegini tidak berlaku lagi.

 

10 comments:

  1. knp boleh smpai lebam2 gini.. kalau kt tmpat cucuk tu normal la kan..

    ReplyDelete
  2. thrombophlebitis kah? get well soon :)

    ReplyDelete
  3. Dahsyat tu...takkan normal macam tu kot...so far that is the first case yang kita tengok...semoga your friend tak apa-apa..

    ReplyDelete
  4. xtry pergi refer swasta ke? hm. harap2 xjadi pape la. :) singgah follow awk dear

    ReplyDelete
  5. @Raudzah Z
    Harap2 nya lah. nak straight tangan pun tak boleh. Doakan ye :')

    ReplyDelete
  6. @Liza Licha
    Dah try, deorang bagi ubat untuk muscle pulak -_-

    ReplyDelete
  7. ish.. nape kat tempat lain yang biru nya tu? sepatutnya dekat tempat cucuk tu jea kan.. ada chcek darah x?

    ReplyDelete

Sila comment dengan perasaan yang teruja dan gembira supaya anda gembira selalu ^_^