Wednesday, October 30, 2013

Sukarelawan 1M4U

Salam 1 Malaysia.

Okay, dulu saya pernah buat entry tentang "Cara² mendaftar sebagai Sukarelawan Pertahanan Awam (JPAM)". Hari ni saya nak cerita tentang bagaimana caranya untuk mendaftar sebagai sukarelawan iM4U.

Caranya mudah saja. Anda boleh rujuk Facebook iM4U atau terus ke website iM4U untuk maklumat lanjut. Kalau korang pergi kat website iM4U tu, korang akan nampak butang "REGISTER". Korang boleh register online je, tanpa perlu ke mana². FREE pulak tu.


Bila korang selesai je daftar ni, nanti pemohonan korang akan di proses. Korang akan dapat email yang menyatakan pemohonan korang sudah di terima. Lepas tu, korang akan dapat kad ahli. KAd ahli ni akan di pos ke rumah anda.

Kelebihan kad ahli ni adalah, bila korang pergi mana² atau apa² event sukarela yang dianjurkan oleh iM4U, korang akan dapat point *pastikan korang bawak kad untuk kutik point tu*. Point ni, kalau korang kumpul, korang boleh redeem atau tukarkan dengan hadiah atau apa² yang di tawarkan.

Best kan ? Jadi, jom lah REGISTER sekarang. Saya sudah, anda, bila lagi ? :D

 

8 comments:

  1. hm.. mcm best je benda
    ni. thanks for letting us know ye

    ReplyDelete
  2. baru lepas register semalam..tapi so far masih belum dapat pape email lagi..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  3. @Liza Licha
    Insha Allah best. Try la register. Benda FREE je pun.

    ReplyDelete
  4. @Azlan Strider
    Eh, same la kite. Baru lepas register semalam jugak :D

    ReplyDelete
  5. wah.. best ni.. mesti banyak aktiviti kan..

    yunk.. nanti jawab mesej kat FB yea.. teman lupa mintak alamat.. tadi masa nak gi post tercari2 alamat yani.. sorry lambat yea..

    ReplyDelete
  6. @tenku butang
    setakat ni bole tahan la aktiviti die. sabtu ahad :D

    ReplyDelete

Sila comment dengan perasaan yang teruja dan gembira supaya anda gembira selalu ^_^