Monday, December 16, 2013

Lelaki Tak Guna

Tahniah Yuna sebab lagu 'Lelaki', ciptaan dan nyanyian dia sendiri menang dalam AIM20 pada 14 Disember 2013 yang lepas. Tahniah jugak sebab dapat 2 award untuk lagu tu. 

Lagu tu memang best. Saya suka pun sebab maksud dia sangat mendalam dan kadang² betul pon. Sebab saya pasti mesti ramai perempuan dah selalu terkena dengan lelaki ni. Macam "Habis madu, sepah dibuang".


Yuna - Lelaki


Kau fikir kau siapa
Cinta ini kau buang saja
Ku tak perlukan memori
Dan kau tak perlu kembali

Kau fikir ku apa
Siang malam engkau yang punya
Kau datang dan kau pergi
Kau buat aku begini

Oh lelaki
Tak guna ku berikan semua

Banggakah dirimu
Kekasihmu sahabatku
Rupanya selama ini
Dia menaruh hati

Kadang kala aku terfikir
Kau berikan nya janji yang sama
Dan kau katakan pada ku oh
Sepuluh tahun yang lalu
Oh lelaki
Tak guna ku berikan semua

(French Language)
L'amour de ma vie
Comment te dire adieu
Je ne pas vivre sans toi
Pourquoi m'as tu quitte

Ini rupanya kau balas kembali
Semua yang ku beri
Tak pernah mencukupi
Kau bukan lagi yang aku kenali
Perempuan seperti ku
Tak ingin bersamamu

Dahulu kau bukan begini
Kau hancurkan hati
Ku yakin dahulu
Kau bukan
Kau bukan
Kau bukan

Oh lelaki
Tak guna ku berikan semua
Oh lelaki
Tak guna ku berikan semua
Lelaki lelaki
Tak guna tak guna tak guna

 

2 comments:

Sila comment dengan perasaan yang teruja dan gembira supaya anda gembira selalu ^_^