Sunday, December 15, 2013

Tips : Menggunakan Fungsi Scheduled Post

Hello :) Penah tak korang tetiba takda 1 idea pon untuk taip entry kat blog ? Dan bila korang ada banyak idea, takda masa pulak nak taip ? Kalau macam tu, entry ni sesuai untuk korang.

Kalau korang search 'Idea taip entry', Ada banyak Tips yang korang boleh jumpa kat luar sana dan tengok blogger lain punya pandangan. Tapi kadang² kita pun akan kering jugak idea kan. Dan kadang² tetiba idea kita tu melimpah ruah. so, macam mana tu ?

Macam saya pulak, setakat ni, saya limitkan entry saya tu untuk 1 entry 1 hari, kecuali la kalau emergency ke apa kan dan kebanyakan entry saya tu bukan di tulis pada hari saya publish, tapi pada semalamnya, atau beberapa hari sebelumnya.

Jadi, gunalah "Schedule" post. Apa fungsi benda tu kat situ kalau korang tak pakai kan ? So, kalau korang terlebih banyak idea untuk entry korang, korang boleh scheduled kan untuk esok² atau bebila. Atau masa korang tengah busy atau balik kampung.


Selamat mencuba dan good luck ! ^____^

 

3 comments:

Sila comment dengan perasaan yang teruja dan gembira supaya anda gembira selalu ^_^