Monday, May 19, 2014

Kenapa Perlu 'LIKE' Sebelum Membaca?

Salam sejahtera.

Pernah tak berdepan dengan situasi yang dimana bila korang nak baca satu blog tu, dia suruh 'LIKE' dulu baru boleh baca?

Aku boleh terima kalau die paling teruk pun suruh 'LIKE' satu page ataupun, kalau taknak 'LIKE' tu dia suruh close popup window tu, ni dahla banyak nak kene 'LIKE', lepas tu page yang ntah apa-apa je. Tapi persoannya, kenapa nak kene 'LIKE' dulu?

Dah buat blog tu, bagi je lah orang baca. Situasi ni membuatkan aku terus tutup tab blog tu. Kalau korang macam mana pulak? Ada sesiapa boleh tolong terangkan kenapa kene buat macam tu? Atau semata-mata sebab nak dapat banyak page like?


 

10 comments:

  1. ntah lah...CS pn tak suka benda2 like2 mcm ni...mcm dipaksa like pulak....kalau ada butang pangkah utk like tu ok lagi..ni yang kena tunggu sampai 1000 saat kalau tak nak like, memang melampau la....=_="

    ReplyDelete
  2. mybe nak dapat banyak like lah kot. anis kalau jumpa je blog yg kena mcm tu mmg terus ttup terus.

    btw 150cm zayani punya tinggi? haha anis 148 je :3

    ReplyDelete
  3. spaye fanpage die tak nampak kuno sgt xde pengelike? ntah la Fifi pun tatau, tp series, kalau jumpe memang rase hot je :D

    ReplyDelete
  4. selalu jugak kena macam ni. last last tutup je terus. rasanya sebab dia nak ramai orang like dia punya page. kalau tak susah sikit orang nak like

    ReplyDelete
  5. banyak kali...ada yangguna timing sampai beratus-ratus...adoyaii..pangkah terus

    ReplyDelete
  6. @eimah siti
    Tau takpe. Entry kadang2 dah best, tapi sayang takde sapa nk baca.

    ReplyDelete
  7. @ninja
    Tu lah. Dahla kadang2 nk kene like page yang ntah apa2.
    Aah, tinggi 150cm je :D

    ReplyDelete
  8. @miss fifi
    At least letak la 10 second ke. Ni dah macam paksa like kot.

    ReplyDelete
  9. @fiemi
    Sama lah kita. Tutup jugak tab. Malas nak tunggu atau nak like.

    ReplyDelete
  10. @Kisah Si Dairy
    Bukan setakat beratus2, beribu pun ada jugak. haha

    ReplyDelete

Sila comment dengan perasaan yang teruja dan gembira supaya anda gembira selalu ^_^