Tuesday, September 23, 2014

Resepi: Cara Buat Nestum Bayi Untuk Orang Dewasa

Salam 1 Malaysia.

Korang pernah tak makan makanan bayi? Contoh macam nestum. Aku sangat suka makan Nestum Nestle Cerelac perasa beras. Aku tak suka nestum orang dewasa yang macam oat tu.

Bila aku makan nestum ni, aku dah tak payah makan nasik pon sebab makanan ni agak lengkap dari segi nutrien die. So, dah tak payah nak masak lauk- pauk lagi ;p


Bagi yang baru je nak belajar cara² nak buat nestum ni style orang dewasa, bolehlah ikot step kat bawah ni sebab kalau buat cara baby, memang agak tawar jugak la.

1- Mula² sekali, amik beberapa sudu nestum tu dan letakkan kat dalam pinggan atau mangkuk.


2- Lepas tu, letak sedikit gula. Jangan letak banyak, nanti manis sangat. Selalu aku letak setengah sudu besar je.



3- Kemudian, letak air panas *yang dah masak* sedikit demi sedikit dan gaul dan kacau sampai rata.


4- Kemudian, siap.! Jemput makan.



6 comments:

  1. wow.... cmelnye mkn nestum.. <333

    ReplyDelete
  2. salaam perkenalan..

    heheheh..ni nestum anak sue tau..sedap ke? xpenah rasa pun...

    nak mintak tolong awak jugak ke link di bawah untuk vote pic sue dan anak2..

    http://www.ourbestmoments.com.my/gallery-details/46194

    jangan lupa klik like di icon love ye...

    thanks tau...

    ReplyDelete
  3. @suriani azwan
    sedap jugaklah. kenyang makan.
    dah klik, gud luck ye :)

    ReplyDelete
  4. heheh, suka mnde alah ni jgak walaupun dah beso gedabak. tp segan nak beli. heeee

    ReplyDelete
  5. @Snazzy Naz
    haha.~ tak payah nk segan2. g je beli, bt poyo ;p

    ReplyDelete

Sila comment dengan perasaan yang teruja dan gembira supaya anda gembira selalu ^_^