Thursday, September 11, 2014

Segmen Ben Ashaari: Impian Ku, Seorang Blogger!

Assalamualaikum dan salam sejahtera :)

Walaupun entry bulan ni dah full dengan entry #Cabaran30Hari, tapi aku nak jugak join satu lagi segmen yang dianjurkan sendiri oleh abang Ben Ashaari. Jadi, kalau korang free, join lah jugak. 

Tarikh tutup: 11 September 2014, 8 malam.

Klik banner untuk join.
Latar Belakang
Aku seorang part-time blogger yang bersaiz kecil, berasal dari Pulau Pinang, dan sekarang menetap di Kuala Lumpur. Bercita-cita menjadi ahli sukan, dan end-up berkejaya sebagai *bakal* Doktor. InshaAllah.

Kelebihan Blog
Cerita lebih mudah difahami dan entry ringkas. Gambar pun besar. Senang nak nampak. Blog aku memang lebih kepada blog peribadi. Tapi aku jugak buat review filem, produk, coverage event , isu semasa, kesihatan dan banyak lagi.

Impian 
Impian aku cukuplah sekadar blog aku ni menjadi rujukan kepada blogger lain dan jugak kepada pembaca yang lain. Berguna kepada Google dan masyarakat. Kalau boleh Aku nak orang boleh dapat ilmu dan berdasarkan pengalaman aku ni, aku nak orang dapat pengajaran. Dan inshaAllah blog ni akan matang seiring dengan umur dan kerjaya aku. Dan, income daripada blog adalah satu bonus buat aku.

     

30 comments:

  1. insyallah.... semoga berjaya ye..

    mama singgah menabung sekali..

    ReplyDelete
  2. Selamat berblogging , Chaiyok!!!

    ReplyDelete
  3. Salam kenal sis, singgah dari segmen yg sama :)

    http://rusukiri.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  4. As-Salam.
    Wahh bagus banyak dapat buat review. Buat review sesuatu event, produk ... semua tu cara jana income dari blog.

    Saya alhamdulillah, ada la dapat skit2 income blog dengan pelbagai review yang dah dibuat ....

    Dari situ, merasa beli telefon pintar sendiri ... dapat ipad, dapat macam2 produk ... termasuk percutian ...

    Semoga berjaya. In Sha Allah.

    www.hasrulhassan.com

    ReplyDelete
  5. selamat berblogging:-)

    http://anakperak.com

    ReplyDelete
  6. wah Dr!!! tahniah. semoga menjadi doktor yang terbaik untuk masyarakat...

    ReplyDelete
  7. moga impian terlaksana :)
    Ros singgah sini dari segmen yg sama :)
    http://inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  8. eh study medic kee? study dekat mana?

    ReplyDelete
  9. salam kenal :)

    http://hati-qaseh.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  10. salam kenal dari segmen..follow you yeahh!^^
    http://www.errakyra.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impianku-seorang.html

    ReplyDelete
  11. Assalammualaikum... datang daripada segmen yang sama, suka dapat berkenalan dengan anda : Segmen Ben Ashaari : Impianku Seorang Blogger

    mselim3

    ReplyDelete
  12. Assalammualaikum... datang daripada segmen yang sama, suka dapat berkenalan dengan anda : Segmen Ben Ashaari : Impianku Seorang Blogger

    mselim3

    ReplyDelete
  13. datang lagi sini heheheh kali ni dr segemen pulak heheheh

    ReplyDelete
  14. Assalam,
    salam perkenalan..
    saya blogger baru..
    jemput singgah yer :
    http://aryshafayyadh.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  15. tak smpat nak join..nampak je abg ben update kat grup semalam.tingtongness skrg nih.haha

    ReplyDelete
  16. Datang dari segmen tokey yang sama..selamat berkenalan.

    http://acikwatie.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-aku-seorang-blogger.html

    ReplyDelete
  17. salam perkenalan dari http://www.bubblynotes.com... datang dari segmen yang sama... http://www.bubblynotes.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html... follow sini juga...

    ReplyDelete
  18. semoga sukses sebagai blogger.. Salam kenal dari alin :)

    http://alindanblog.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  19. salam ziarah dari segmen yg sama..semoga impian akan jd kenyataan

    www.mommylizz.com

    ReplyDelete
  20. Salam ukhwah fillah
    Ade singgah....
    http://bimbinganbelajar29.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  21. Salam perkenalan ...
    Wah.bakal doktor..kn studynhard ni..
    Gud luck ye!
    sy dh follow sini, jemput ke blog saya..
    tellingstory11.blogspot.com

    ReplyDelete
  22. ayu datang dari segmen yang sama.. ada masa singgah la ke blog ayu ye... boleh nanti follow sekali blog ayu...tq..

    semoga impian awak tercapai...

    http://www.ayuinsyirah.my/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  23. singgah sini

    http://eurukaseven.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete

Sila comment dengan perasaan yang teruja dan gembira supaya anda gembira selalu ^_^