Monday, October 27, 2014

Trick Art Museum @ I-City

Entry ini akan penuh dengan gambar sahaja.

Selamat sejahtera!

Hari tu aku dengan gembiranya mengajak En Invo perut boroi untuk ke I-City, Shah Alam. Memula kononnya nak masuk Haunted House die sebab ada tiket free, so aku decide jugak untuk ke Trick Art Museum kat i-City ni.

Bayaran masuk (Malaysian):
D: RM15
K: RM10


Kat sini ada banyak gila gambar ilusi yang deorang lukis untuk korang amik gambar. Ambik gambar? Yes! Mengambil gambar (pakai camera) adalah sangat digalakkan!. Dan sangat seronok sampai korang boleh melompat-lompat kegembiraan.



 


Tempat ni ada 2 tingkat. Korang masuk kat tingkat 1, dan keluar kat tingkat 2. Dan lukisan ilusi dia memang banyak, Sampai kiteorang dua pun dan tak larat nak amik semua gambar. Dari segi cara nak amik gambar, kalau posisi korang betul, memang gambar akan nampak real.




See? Kalau korang nak bajet-bajet angle pun boleh, nak bajet kuat lawan dengan tentera berkuda pun boleh, nak lawan dengan dinasor pun boleh.

 


D-1-G, Jalan Multimedia 7/AJ,
 
City Park, I-City
40000 Sham Alam Malaysia.

Tel: 03 5521 8800
Waktu operasi: 11AM-11PM
GPS: 3.064753, 101.485391

2 comments:

  1. dah lama teringin nak pergi sini, tapi belum sempat lafi. hikss

    ReplyDelete
  2. @Sharifah Syahirah
    Nanti ada masa datang je. Seriously best. Harga pun mampu :D

    ReplyDelete

Sila comment dengan perasaan yang teruja dan gembira supaya anda gembira selalu ^_^