Saturday, December 20, 2014

Industrial Training @ Internship

Hello.

Hari ni hari terakhir aku kat sini sebagai intern student. Thanks Spectrum Of Life, Proactive Healthcare Center sebab sudi terima aku sebagai student intern seterusnya hire aku untuk terus kerja kat company ni.

Gambar kat bawah menunjukkan berisinya aku sebab asyik makan makanan tak sihat. Just start minggu lepas je aku rajin nak masak. Itupun sebab nak saving pasal aku kan student. Lepas intern cuti sebulan mana ada elaun dah.

 

Kerja sini actually relax je. Just kengkadang bila nak kejar dateline tu yang payah. Dengan exhibition lagi, buat kerja telemarketing lagi. Nasib baik ada supervisor yang paling awesome dalam bumi ni.

Tapi aku always percaya:
Do not give up, the beginning is always the hardest.


Lepas ni masuk keje tak ada lah meja semak macam ni rasanya. Miggu terakhir intern memang menyeksakan. Dengan nak kene siapkan report patient, log book nak keje hantar kat kolej, dengan kerja daripada pihak management lagi. 

Tu tak masuk dengan tak sempat nak makan. McD tu pun En Bakal Suami hantarkan konon nak surprise. Thanks! Kalau tak, roti dengan biskut je lah yang menemani parutku di kala kelaparan.

Btw, log book aku total 98 pages. Banyak betul. Itu baru log book. Belum lagi thesis nanti. 

Doakan aku berjaya dunia akhirat okay! Korang pun :). 
May you have a nice day ahead!

 

1 comment:

Sila comment dengan perasaan yang teruja dan gembira supaya anda gembira selalu ^_^