Wednesday, September 2, 2015

Servis Penghantaran Makanan: Food Panda Delivery

Republished dari 12 Dec 2014.

Assalamualaikum dan salam sejahtera :)

Aku nak share dengan korang satu Apps Food Delivery yang aku rasa service deorang memang best dan cepat. Gerenti korang puas hati punya lah! Pilihan makanan pun punyalah banyak sampai tak terpilih. Nama dia: Food Panda Delivery.


Senang je caranya. Korang just bukak link ni: www.foodpanda.my. Buat satu akaun baru. Ini bertujuan supaya deorang senang nak track kotlah nak bagi korang diskaun ke apa. Lagi satu kat sini lah korang kene masukkab detail nama, alamat dan nombor telefon korang.

Lepas tu, korang pergi kat "Home". Pilih area tempat korang. Macam aku, Setapak.


Kotlah korang tetiba ada soalan, korang boleh dengan senang hatinya tanya kat Food Panda punya Customer Support. Aku jamin, deorang ni sangat bagus dalam handle client deorang. Aku tanya soalan, deorang siap call lagi. Good job Food Panda!


Kat Food Panda, ada banyak selection restoran dan makanan yang korang boleh pilih. Daripada Western, Japanese food, Malay food dan banyak lagi. Nak order 7 Eleven atau Chatime saja pun boleh. Delivery charge hanyalah RM15 sahaja. Kalau share order dengan kawan pun lagi bagus.

Lepas habis fikir apa yang nak dimakan dan di order, klik "Proceed to checkout". Korang ada option nak bayar Online atau Cash On Delivery (COD). Aku suka  COD.


Lepas tunggu dengan penuh kelaparan dan kebuluran, makanya makanan yang di order tadi pun dalam masa kurang daripada 1 jam. Aku rasa macam nak melompat-lompat je masa jumpa abang Panda ni.

 

Terima kasih to abang panda yang pemalu sebab sudi deliver makanan di tengah hari rembang. Thanks to Food Panda Delivery jugak. Kalau takde Food Panda ni, sure aku malas nak makan, nak redah jalam jam lagi.

Lastly, terima kasih kat The Butterfly Project Malaysia. Sebab deorang aku tahu pasal kewujudan Food Panda ni.

And we eat happily ever after :)
Website: www.foodpanda.my
Facebook Food Panda: www.facebook.com/FoodpandaMalaysia

Download Apps Food Panda Delivery.
Apple: https://itunes.apple.com/app/foodpanda-order-food-delivery/id758103884
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.global.foodpanda.android

Download Apps Food Panda di Play Store.
 

5 comments:

  1. best yer. lama tak makan kenny roggers ni

    ReplyDelete
  2. wow.... nak kena cek food panda ni.
    menarik!

    ReplyDelete
  3. Tak boleh pun .. Saya install tapi dia tak search mana2 restaurant pun dia kata tak wujud mana2 restaurants terdekat padahal mcd dkt depan tu jaa.. If dia nk search yg dkt area rumah ni baik takyah guna food panda

    ReplyDelete

Sila comment dengan perasaan yang teruja dan gembira supaya anda gembira selalu ^_^