Friday, November 13, 2015

Ben the Kitten

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Ben
Sejak zaman bujang lagi aku memang dah lama mengidam nak bela kucing (anak kucing). Tapi since aku sibuk kerja dari pagi sampai malam, then aku duduk rumah sewa which aku sewa bilik, so memang la susah nak bela.

Jadi, lepas je kawen haritu, beria-ria aku pujuk suami aku nak bela kucing. Tapi, dia tak kasi even aku merajuk bagai nak rak. Grr. Dia cakap kiteorang dua sibuk kerja, nanti terabai anak kucing tu dan bla bla bla. So, aku pun hampir-hampir nak kecewa sebab sedih. Haha.

Tapi tetiba haritu, 14 Oktober 2015, lepas aku balik kerja, malam tu, suami aku ajak teman pergi Putrajaya. Dia cakap kawan dia nak bagi kucing yang dia jumpa kat tepi jalan. Since aku cakap kat husband yang aku takkan beli kucing, tapi adopt, so husband aku tetiba terbuka hati izinkan aku bela kucing (Ofkos sebab setelah berhari-hari aku pujuk dia).

Memperkenalkan Ben !
*nama oleh husband =.='*


Masa kiteorng amik Ben, umur dia baru 1 bulan, baru putus susu daripada ibu dia. Memang Ben tak reti nak makan dan minum susu or air putih. Risau aku sebab hari first tu langsung dia tak makan. Aku siap suap pakai botol ngan syringe pun dia tak mau.

Tapi Alhamdullilah, hari kedua tu dia makan gak ikan, tapi susu tetap gak tak suka. Aku rasa maybe susu tu tak sedap. Haha.




Ben ni sangat manja tau. Kalau kami dua sibuk buat kerja ke, main game then tak layan dia, sure Ben akan merajuk. Merajuk dia macam orang jugak. Siap masuk bilik, naik atas katil then tido. Comel gila. Tapi kami dua memang selalu main ngan dia. Just memang tak boleh la nak sentiasa main ngan dia.

 

8 comments:

  1. Kite takut kucing, tp husband n anak2 semua pencinta kucing tegar, hehe~

    ReplyDelete
  2. hai ben..comelnya awak.. untung dpt tuan2 pnyayang...

    ReplyDelete
  3. aida penggeli kucing :) ha ha ha
    so memang takkan ada kucing la dlm umah.
    anyway kucing adalah cute.

    ReplyDelete

Sila comment dengan perasaan yang teruja dan gembira supaya anda gembira selalu ^_^