Monday, October 3, 2016

Weprint: Cetak Gambar Melalui Aplikasi WeChat

*Kod diskaun di bawah*

Assalamualaikum dan hello korang.

Selalukan, bila kita pergi mana-mana event atau majlis kahwin ke, merata-rata ada photo booth, dan semestinya kita takkan melepaskan peluang untuk ambil gambar di photo booth untuk simpan kenangan kan.

Tapi selalunya mesti muka kita akan buruk, selebeh je kan. Pernah tak terfikir "Gambar yang kat handphone lawa je, kan best kalau boleh print gambar ni.", tapi nak cetak style macam kat photo booth? 


Trend terbaru instant photo printing - WePrint

Kualiti cetakan jangan cakap la, memang ohsemm. Istimewanya WePrint, cara nak pakai dia sangat mudah sebab dia cetak pakai gambar yang kita dah sedia ada. Seburuk mana gambar korang dalam handphone, bila cetak mesti lawa, tapi jangan la yang gambar yang gegar teruk sangat , duhh ~.~ 

WePrint sebenarnya sudah berada di pasaran Malaysia sejak 2015 lagi dan sejak itu, mereka telah banyak menaikkan nama melalui ratusan roadshow dan exhibition. WePrint kini mempunyai ramai pengikut di Wechat. 


Mesin cetakkan gambar segera yang menggunakan aplikasi WeChat yang pertama di Malaysia.

WePrint merupakan mesin cetakkan gambar yang pertama yang menggunakan aplikasi WeChat di Malaysia. WePrint ni sebenarnya dah pernah berada di kebanyakan kompleks membeli-belah utama dan di exhibition di sekitar Kuala Lumpur dan Selangor. 

WePrint sangat sesuai untuk digunakan di mana-mana majlis, termasuklah majlis tertutup atau terbuka sebab mesin ini mampu menarik orang untuk cetak gambar mereka. Senang je, dah ada apps WeChat, boleh terus cetak.

Istimewa lagi satu WePrint adalah, kalau korang perasan dia akan ada nama syarikat atau nama apa-apa event hari itu, bagi aku ini merupakan satu teknik pengiklanan yang bagus sebab selain daripada orang dapat cetak gambar, orang juga akan kenal syarikat apa yang diiklankan.


Cara nak cetak gambar pakai mesin ni sangat lah mudah. Apa yang korang perlu buat adalah:


1. Download aplikasi WeChat, dan buka aplikasi itu;
2. Scan kod QR ditunjukkan pada mesin atau pada akhir entry ini (diskaun 10%);
3. Upload gambar yang dipilih daripada telefon korang;
4. Masukkan ID yang diberikan,

Dan tunggu 60 saat untuk gambar korang siap.


Katakanlah ada syarikat atau korang nak sewa WePrint ini, pun boleh hubungi nombor yang tertera kat bawah. Untuk pengetahuan korang, pihak Liberty Printing Sdn. Bhd. sedang membuat tawaran untuk sesiapa yang berminat untuk bukak bisnes WePrint atau nak jadi pengedar sah mesin ini.

Khas untuk pembaca blog ini, korang boleh dapatkan diskaun 10% apabila memakai kod kat bawah masa nak beli nanti. Jadi tunggu apa lagi, scan, print dan collect :)


"What can we print for you? Free instant high quality photos!" 

Liberty Printing Sdn. Bhd. (1080784-T)
Alamat: 6, 6A & 6B, Jalan Harmoni 1A/KU3, 
Kristal Klang Commercial Centre, 
42100 Klang, Selangor.
Monday to Saturday (9am to 6pm)

Contact number: 019-985 8151 (Elaine)
Email: order@libertyprinting.com.my

No comments:

Post a Comment

Sila comment dengan perasaan yang teruja dan gembira supaya anda gembira selalu ^_^