Monday, December 19, 2016

Beauty Review: PSK Q10 Renewing Gel

Hello beauties.

Kali ni aku berkesempatan untuk mencuba produk dari syarikat yang aku tak pernah cuba dan dengar. Bagi korang yang pertama kali dengar PSK macam aku, PSK merupakan sebuah syarikat kecantikan yang bersasal daripada Taiwan.

PSK Q10 Renewing Gel mengandungi banyak bahan seperti ekstrak rumpai laut dengan co-enzyme Q10 yang membantu untuk memulihkan dan melicinkan kulit. Sel kulit yang mati akan digantikan dengan yang baru, membantu untuk melawan simptom penuaan dan mampu membuatkan kulit anda nampak cerah dan muda. 

PSK Q10 Renewing Gel merupakan satu produk yang telah di uji secara klinikal dan merupakan salah satu produk penjagaan kulit yang mewah dan mampu milik.

 

PSK Q10 Renewing Gel

Cara pemakaian.
1. Cuci dan keringkan muka.
2. Ambil sedikit gel dan letakkan di kawasan muka dan hidung, elakkan kawasan mata dan mulut.
3. Urut kawasan gel tadi selama 30-60 saat sampai timbul sesuatu seperti kupasan,
4. Cuci semula muka.

 



Kandungan:
Coenzyme Q10, Carbomer, Clycerin, Methyl Gluceth-20, 1,3-Butylene Glycol, EDTA-2Na, Chondrus Crispus Extract, Methyl paraben, Cetrimonium Chloride, Polysorbate-20, Pigment, Fragrance, DI Water.


Pro & cons

Ini pengalaman aku selepas guna selama 2 minggu. Aku pakai produk ini sekali selang 2-3 hari, bersama dengan produk lain yang aku selalu pakai. Jadi aku tak tahu samada kesannya

1. Bagus untuk  masalah kulit kering dan mengelupas
Produk ini dia memang membantu untuk kupaskan kulit korang, walaupun formula dia bukan scrub, tapi nanti ada part yang macam urut tu, sangat membantu.

2. Mampu membuang sel kulit mati, dan membersihkan pori kulit.

3. Teknik aplikasi yang bagus
Aku suka teknik nak aplikasikan dia sebab kita perlu urut muka, yang boleh membantu untuk melancarkan peredaran darah.

4. Tak pedih mata

6. Tiada buih dan bau

7.  Makan masa untuk urut sampai keluar hasil
Sebab bila pakai, korang perlu urut bahagian tu yang agak lama untuk dapat hasil mengelupas tu. Kalau nak cepat, kena letak sikit sahaja gel. Dan lagi satu, gel ini susah sikit nak cuci.

8. Lepas pakai
Lepas pakai memang rasa kulit lebih segar dan rata. Rata ni korang mesti faham, kadang-kadang ada jerawat baru nak tumbuh ke, ada black/ white head kem jadi dia sental itu sekali.


Dicadangkan untuk pakai 1-2 kali seminggu untuk memulihkan kulit korang.

Harga
RM90 / 100ml

Boleh baca banyak lagi review di BFFSays.com
Link: www.bffsays.com/product/PSK-Q10-Renewing-Gel

Contact: 013-9227147 / 011-23047147 
Facebook: PSK Skincare & Makeup
Instagram: pskmalaysia
Hashtag: #natural #Q10 #revitalise #smoothen #skin #deadcells #aging

30 comments:

  1. seems like a great product which hydrates the skin! will definitely check it out.

    ReplyDelete
  2. first time heard about this brand ! will check out this at bff.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. You can check-out any beauty product review on bff.com.

      Delete
  3. looks like an interesting product... i won't mind trying it out

    ReplyDelete
  4. My skin is flaky sometimes so I think that this product will be useful for my skin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. You may try, it does help my husband dry skin problem.

      Delete
  5. Did your blackheads and whiteheads disappear after 2 weeks? Or do they just look reduced?

    ReplyDelete
    Replies
    1. It removes the black/white-head, after u use it, then when you get clogged back, you can use it again.

      Delete
  6. is the gel turned into water? Look so amazing.

    ReplyDelete
    Replies
    1. It does not turned into water, but it become dry, sticky and like a flaky form.

      Delete
  7. Not heard of this product before but am keen to try after reading this review. Thanks for sharing this information.

    ReplyDelete
  8. Nvere heard of this brand before but would like to give it a try soon

    ReplyDelete
  9. kinda nice product...sesuai ke dgn kulit lelaki?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh saja. Dia tak ada mention ni untuk perempuan saja. Ada juga yang lelaki pakai, deorng pun cakap ok.

      Delete
  10. Does it removes the blackheads / whiteheads instantly or after few days of continous using. This seems like very cool gel :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. It removes it instantly, and when you get clogged back, just use it again :D

      Delete
  11. Haven't heard about this brand before but seem great to use. Thanks for sharing.

    ReplyDelete
  12. I read so many good reviews about this product, plan to give it a try as well :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. You may try it, but I think the result is depends on the skin type also.

      Delete
  13. first time hearing of this brand too.. good that you reviewed it.

    ReplyDelete
  14. woah! the renewing gel sounds promising! Looks so moisturizing

    ReplyDelete
  15. Never heard of this brand, gonna try on it the next time when I saw their products!

    ReplyDelete

Sila comment dengan perasaan yang teruja dan gembira supaya anda gembira selalu ^_^