Tuesday, January 31, 2017

NESCAFÉ Tarik: Minuman Kopi Bersusu

Hello dan Assalamualaikum korang.

Suami dan aku bukanlah penggemar air kopi, tapi kami dua memang minum air Nescafe sebab rasa kopi dia tak kuat sangat sebab dah campur dengan susu. Kadang-kadang dalam selang seminggu kami tukar-tukar la kopi pulak kan, asyik coklat je.

Minuman kopi kegemaran kami dua sekarang adalah Nescafe Tarik yang dalam pek baru ni. Nescafe Tarik merupakan minuman kopi bersusu yang aku rasa sesuai untuk korang yang baru nak cuba rasa kopi, tapi tak suka rasa kuat kopi.


Haritu sebelum pergi bercuti kat Indonesia, sempat aku restock 6 tin Nescafe Tarik ni buat nak bawak jenjalan. Nak bawak sikit, nanti suami aku berebut pulak kan. Nasib baik jugak lah bawa banyak sebab mama aku pun suka sama.


Atas flight jangan cakap lah, pergi balik order makanan, makan dengan Nescafe Tarik ni. Memang tak order air lain dah. Syok rasa dia. Kalau tengah penat pun boleh rasa bertenaga balik.


Ingatkan kalau nak minum Nescafe ni, kat Malaysia je ada, tapi sampai ke Indonesia ada. Harga pun aku tengok lebih kurang je. Gambar kat bawah ni aku ambil masa kat Alfamart, lebih kurang macam 7e kat sana. Tengok, orang Indonesia pun suka.


Korang jangan lupa tau rasa NESCAFÉ Tarik dalam pek baru ni. Spesialnya NESCAFÉ Tarik ni sebab mengandungi biji kopi dari Robusta dan Arabica. Rasa memang betul-betul sedap. Seriously.

Till then,

24 comments:

  1. Mmg sedap..tp Nescafe Tarik khas utk market Malaysia shj..tempat lain xde..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aa, ye la kan. Sebab yang tarik-tarik ni kat Malaysia special.

      Delete
  2. Btul btul bes ke? Belum cuba lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sesuai untuk yang baru nak belajar minum kopi.

      Delete
  3. Absolutely love coffee so will give this a go when I see it on the shelves next. Cheers to the share in the meantime :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. They have a mild and strong range. I don't think this Nescafe Tarik is a strong one, but it is delicious for me :)

      Delete
  4. Replies
    1. I baru belajar minum kopi and Nescafe memang suitable la untuk I :D

      Delete
  5. my friends love nescafe but I don't drink coffee. might try one day~!

    ReplyDelete
    Replies
    1. You might drink coffee with milk or creamer for start.

      Delete
  6. 1 of my colleague need at least 1x nescafe / others coffee evyday

    ReplyDelete
    Replies
    1. Same! I have a friend that if one day didn't drink Nescafe, she'll start to get shiver like really.

      Delete
  7. Wow i haven't tried this new Nescafe flavoured coffee, does this gives more impact than the other flavours? I want to try!

    ReplyDelete
    Replies
    1. For me, the coffee flavor doesn't taste that strong, I mean, I'm new to coffee, but it is delicious.

      Delete
  8. I've not tried Nescafe Tarik before. Drink coffee but have yet to top up my supplies. Will do so soon and get some Tarik home!

    ReplyDelete
    Replies
    1. You should try the new Nescafe Tarik, it taste so good.

      Delete
  9. coffee and sandwich? That seems like a nice and convenience lunch combo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. That's my breakfast plus lunch. I wish I could dip some biscuit or bread into the coffee. haha

      Delete
  10. I liked Nescafe's coffee, and even have their Dolce Gusto machine, but have yet to try this!! So Malaysian! hehe.. Will try this now! :)

    ReplyDelete
  11. Ha...ha,..always heard about teh Tarik, now Nescafé tarik, so creative, gonna try it soon ;) cheers. SiennyLovesDrawing

    ReplyDelete
  12. I like this also, I just bought it at the R&R on the way to penang.

    ReplyDelete
  13. My favourite brand for instant coffee, I always keeep some stocks inside the fridge :)

    ReplyDelete
  14. I totally love Coffee and Nescafe is the best brand indeed. Glad you liked it too!

    ReplyDelete
  15. In Canada, there's a very popular ice coffee called the Iced Cappuccino and it's a must have. However, it's not as convenient as the canned Nescafe, this one should be a good one to have on the go.

    ReplyDelete

Sila comment dengan perasaan yang teruja dan gembira supaya anda gembira selalu ^_^