Saturday, January 21, 2017

Pengalaman Mencuba Sabun Muka: Eumora Classic Facial Bar Dengan Moor & Hma Factors

Hello beautiful :)

Aku jenis yang memang jarang pakai pencuci muka, selalunya aku akan pakai macam sabun susu kambing atau susu beras sebab kulit muka aku sensitif, kang beli tapi tak pakai sebab muka pedih, dan memang daripada dulu lagi aku macam tu.

Bukan senang tau nak cari sabun berbuku yang khas untuk muka yang mampu membersih dan melembapkan kulit serta mampu memutihkan dan menyegarkan kulit. Sebab itu aku teringin nak cuba Eumora Classic Facial Bar ni.

Eumora menjanjikan dengan hanya selepas menggunakan bar ini selama beberapa hari, korang boleh merasai perubahan ketara seperti:

Tona kulit lebih cerah, pori lebih tertutup, muka kurang berminyak, kulit lebih anjal dan awet muda, dan kompleksi muka nampak lebih segar.


Apa itu Eumora?

Eumora merupakan sejenis sabun buku khas untuk mencuci muka yang diperbuat daripada 100% bahan semula jadi. Produk ini mengandungi bahan istimewa iaitu: Hma (Hydration microalgae factor) dan Moor.

Sabun Eumora berkesan pada semua jenis kulit termasuk kulit berminyak, kering dan kulit sensitif, dan juga pada kulit cerah dan gelap. Sistem ini merupakan hasil gabungan HmA dan Moor yang mampu menyahtoksik dan mengembalikan kelembapan kulit dan keseimbangan pH.


Kandungan Sabun Eumora

→ Moor: Digunakan oleh orang zaman dahulu untuk merawat masalah kulit berjerawat, anti-penuaan dan pelbagai masalah kulit.
→ HMA (Hydration Micro Algae factor): Kaya dengan vitamin B2, B1, B12, dan niacin dan mampu untuk melidungi kulit dari penuaan dan sinaran UV merbahaya.

Bagaimana Eumora Bekerja?

→ Keseimbangan pH: 5.5
→ Anti radang: Mengurangkan inflamasi dan bengkak (contoh: jerawat).
→ Bio-available: Bertindak dengan pantas, dan bahan yang ada pada bar sangat kecil supaya senang meresap ke dalam kulit.
→ Antiseptik: Menghalang infeksi dan pembiakan bakteria.


Cara pemakaian:

1. Korang hanya perlukan Eumora bar dan air
2. Basahkan tangan sedikit, gosokkan Eumor di tapak tangan untuk membentuk lapisan tebal
    Nota: Jangan letakkan air direct ke Eumora bar.
3. Sapukan di kulit (muka, dahi, zon-T) dan biarkan selama 3 minit.
4. Bilas muka dengan air.

Saranan: Disarankan untuk pakai di muka selama 3 minit, 1-2 kali sehari. Boleh letak korang punya pelembap muka selepas memakai Eumora.

Sebelum Menggunakan Eumora Skin Bar



 

Pengalaman Pakai

1. Bau biasa, tak busuk dan tau bau apa-apa.
2. Lepas pakai, feeling dia macam lepas pakai toner.
3. Pertama kali pakai aku ada rasa kulit terlebih tegang dan pedih sikit, macam feeling ada benda cucuk-cucuk kat muka, tapi kejap je.
4. Yes, pori lebih kecil dan tertutup.
5. Yes, kulit lebih tegang dan nampak macam berminyak, tapi tak berminyak.
6. Sabun dia memang kecik tapi banyak buih dan tahan lama.

Selepas Menggunakan Eumora Skin Bar

Images are coming.


Untuk maklumat lanjut:

Email: ask.eumora@gmail.com



16 comments:

  1. hope to see more upclose pictures on the before and after!

    ReplyDelete
  2. Wow, been thinking of switching to soap bars rather than what I'm using now and bam, I read this post. Perhaps this is a sign. Looking forward to your photos!

    ReplyDelete
  3. Looks good and the pull factor is certainly the 100% natural ingredients part. Will certainly check it out :)

    ReplyDelete
  4. I heard a lot of good review about this soap. Going to try them soon.

    ReplyDelete
  5. On demand for more photo of results too! PS: you have a good skin!

    ReplyDelete
  6. wow... this is interesting... want to know more... looks interesting since it says it is what cleopatra used

    ReplyDelete
  7. Been using this for a while now, and I can see my pore is shrinking! Btw, you have a great skin 😆

    ReplyDelete
  8. Your are glowing dear! If this is organic, i approve :)

    ReplyDelete
  9. Tak sabar plak nak tengok after result - my skin is also sensitive -tu sebab pakai Marine Essence Beauty Bar je. Huhu

    ReplyDelete
  10. The texture of the soap looks gentle and easy to use =D I love to have clean pores too after facial wash!

    ReplyDelete
  11. My lady boss used to sell Eumora but then it got overcrowded and common. However she makes her own natural local made plant based soaps now. You should check it out too www.menang8rajakayu.com totally helped my hubby's psoriasis

    ReplyDelete
  12. This is a miracle bar that help clear off the face dirt.

    ReplyDelete
  13. Wow! Thanks for sharing about this facial soap bar, I always use facial foam, perhaps worth a try on good soap bar :) cheers, SiennyLovesDrawing

    ReplyDelete
  14. Where can I buy this soap. Can u gv me any contact no. Tq

    ReplyDelete
  15. Where can I buy this soap. Can u gv me any contact no. Tq

    ReplyDelete

Sila comment dengan perasaan yang teruja dan gembira supaya anda gembira selalu ^_^