Tuesday, January 17, 2017

Pizza Atas Awan dari Itali di Motorino Pizza, Sky Avenue

Hai dan Asslamualaikum.

Siapa kata kat Genting Highland tak ada pizza? Dengan adanya kompleks membeli-belah terbaru di Genting Highland, yang diberi nama Sky Avenue, korang boleh dapat apa yang korang teringin nak makan kat sini.

Dimiliki dan dikendalikan oleh chef Mathieu Palombino anak kelahiran Belgium-Itali, Motorino merupakan restoran membuat pizza gaya Neapolitan yang menggunakan ketuhar kayu yang diimport khas dari Itali. Lebih kurang macam roti nan, tapi ini pizza.

Motorino sebenarnya sudah ada beberapa cawangan di New York, dua di Hong Kong dan Manila, satu di Singapura dan merupakan restoran Motorino pertama di Malaysia.


Motorino di Sky Avenue memiliki ruang seluas 4000 kaki persegi beserta dengan bahagian hadapan kedai di dekorasi dengan tingkap gaya Itali. Motorino di Malaysia masih mengekalkan reka bentuk asal berdasarkan cawangan di Amerika.


Watch my Youtube video review

Antara menu spesial yang aku dah cuba dan cadangkan kat korang untuk cuba adalah:

Motorino's Meatballs
RM 26
3 bebola ayam yang dimasak dengan sos tomato, keju pecorino, daun selasih (basil)


Roasted Chicken Wings
RM 20
3 kepak ayam, hirisan lemon, pudina,bawang, serbuk cili


Meatball Pizze
RM 63
Inti: Sos tomato, keju mozzarella, bebola ayam, daun basil


Marinara Pizze
RM 48
Inti: Sos tomato, oregano, bawang putih, minyak zaitun


Del Popolo Pizze
RM 54
Inti: Sos tomato. keju mozzarella, parsley, buah zaitun, bawang, ikan bilis


Pepperoni Pizze
RM 63
Inti: Sos tomato, keju mozzarella, pepperoni daging. minyak zaitun, cili segar, garam laut, pecorino


Amatriciana Pizze
RM 53
Inti: Inti: Sos tomato, keju mozzarella, sosej ayam, scallion, pecorino, cili segar


Arugula & Bresaola Pizze
RM 64
Inti: Daging salai, keju mozzarella, parmesan


Selain tu, korang juga boleh membuat pilihan lain daripada 10 menu yang terdiri daripada marinara, margherita dan pepperoni dan upgrade kepada menu Itali yang lagi best.



Motorino Pizze
Aras 1, Sky Avenue,
Genting Highland.

Waktu operasi: 
10AM-10PM (Ahad-Khamis)
10AM-12AM (Jumaat, Sabtu, Cuti umum)

14 comments:

  1. Wuuu pizza at genting~ sounds like a good way to chill

    ReplyDelete
  2. Looks good! But seems a lil pricey. Probably will check it out the next time I go genting then

    ReplyDelete
    Replies
    1. I admit it was lil bit pricey, buy wait till you get there and try the pizza and their services, I think it makes up the price. and it was at Genting Highland anyway :D

      Delete
  3. We also have Motorino just located on the ground floor of my building but never bother to visit, hahaha. I think i will this weekend.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, it was the first Philippines branch. Please do so, if you're the person who likes to try new food :)

      Delete
  4. looks expensive and doesn't look appetizing (looks hard) tbh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Actually, it taste delicious. Looks hard, but it was so soft. You can watch the video at the end on the post.

      Delete
  5. Wow, look at all those different toppings. I don't crave for pizza but pizza in Genting is an experience I would love to have!

    ReplyDelete
  6. oh wow... looks so yummy. i want to try it also... thanks for the recommendation

    ReplyDelete
  7. Old style baked pizza always delicious. Tempting betul!

    ReplyDelete
  8. woohoo~ sky avenue finally open! Gonna plan to visit soon!

    ReplyDelete
  9. Ehh such a long time I didn't go to Genting already! Next time go Genting can try it out :D

    ReplyDelete
  10. Wow, look at all the delicious foods, can't wait to try out at this restaurant :)

    ReplyDelete

Sila comment dengan perasaan yang teruja dan gembira supaya anda gembira selalu ^_^