Monday, March 6, 2017

Food Court Terbaru di The Epic Circle, Sungei Wang

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Baru-baru ni aku ada kesempatan untuk singgah membeli-belah di pusat membeli-belah Sungei Wang Plaza. Sungei Wang Plaza telah diambil alih oleh satu syarikat dan kini hampir 70% dikenali sebagai The Epic Circle at Sungei Wang Plaza.

Apa yang bestnya kat The Epic Circle at Sungei Wang Plaza ni adalah, mereka telah baik-pulih banggunan Sungei Wang Plaza kepada yang terkini, dan yang paling best sekali, ada Foodzania iaitu food court yang menjual pelbagai makanan yang sedap dan murah!

Rasanya kalau aku membeli-belah kat mall sebelah pun sanggup datang Sungei Wang Plaza sebab makanan dia memang berbaloi sangat.


Menariknya Foodzania, D'Food Caravan ini sebab mereka membahagikan food court mereka kepada beberapa bahagian. Ada bahagian food truck, food cart, dan food stall.

Kat bawah merupakan antara pilihan makanan yang aku dah cuba dan cadangkan untuk korang cuba. Makanan yang ada lambang "★" merupakan kegemaran dan yang paling aku suka. Harap korang terliur :D

Masakan Melayu
Nama gerai:  DM Port
Harga: Bermula dengan RM 5 untuk satu set.


Set Asam Pedas Ikan Kembung


★ Set Ayam Masak Merah ★


★ Set Nasi Lemak Rendang Ayam ★


Set Ayam Masak Kicap

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Makanan Timur Tengah
Nama gerai: Chef Ahmad
Harga: Dalam lingkungan RM 5 hingga RM 15 


Hummus


Breaded Chicken Chop


★ Shish Tawouk with Mandi Rice ★


Mandi Chicken Rice

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hidangan Barat
Nama Gerai: Jo Pasta 
Harga: Bermula pada RM 7.50 sepinggan.


Spaghetti Carbonara


★ Spaghetti Bolognese ★


Japanese Curry Rice dengan Chicken Katsu

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Makanan Ringan 
Nama gerai: SS2 Goreng Pisang, Fun waffle, Quarter Snack
Harga: Bermula dari RM 3.50 untuk satu set.


★ Pisang goreng keju dan pisang goreng coklat ★


Cucur udang, Nian Gao goreng dan popiah goreng


Pelbagai jenis wafel.


★ Rojak buah ★

Menarik bukan? Jemput la singgah di D'Food Caravan di Foodzania, The Epic Circle at Singei Wang untuk merasai sendiri keunikan dan kesedapan makanan yang dijual kat sini.

Foodzania
3rd Floor, The Epic Circle at Sungei Wang,
Jalan Bukit Bintang, Bukit Bintang,
55100 Kuala Lumpur.
Waktu operasi: 10AM–9PM

Till then,

28 comments:

  1. semua nampak sedap. Japanese Curry tu pun menggoda. T_T

    lama tak pegi sg wang

    ReplyDelete
  2. okay at first i macam.. errr makan mcm same je like everywhere.. but the japanese chickn curry look really yummy.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Almost the same, but its not the same. Its cheap too :)

      Delete
  3. New things at Sg Wang again. I need to re visit!

    ReplyDelete
    Replies
    1. They always come out with new idea to improve. Its good also for us, the visitor :D

      Delete
  4. hhmmm looks delicious! Am craving for food now :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Visit Sungei Wang when you come to Malaysia soon :)

      Delete
  5. This post makes me soon hungry! The waffles look yum!

    ReplyDelete
  6. oh wow... that is a lot of good food in one place... must go check it out leh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Go Miera, the food is really nice and cheap!

      Delete
  7. Thanks for alerting about a new food court! I always look for food at food courts because of lower prices and better variety!

    ReplyDelete
    Replies
    1. This food court got no GST (yet), so affordable and delicious.

      Delete
  8. Dah lama dah actually tak pergi area sg wang ni. Last pergi few months ago teman abg ipar buat spec. Area situ kan byk kedai spec murah2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat sana semua kedai murah-murah belaka. Beli baju pun murah.

      Delete
  9. Wow! Wow! Am gonna check this out since am going shopping wang nxt sat with friends ;) cheers, SiennyLovesDrawing

    ReplyDelete
    Replies
    1. Go go! Ada banyak stall lagi. Harga not bad one.

      Delete
  10. The food here looks so good. I am especially tempted by the cabonara so will certainly make a pit stop when I am around the area. Cheers to the share!

    ReplyDelete
  11. wow so many offerings will definitely check them out! thanks for recommendation!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. You're welcome. All food offered are delicious.

      Delete
  12. I saw so many food photos posted! But don't know is at the new foodcourt open at sg wang! Should visit there next time if plan for lunch =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Now you know kan Sharon? Whenever you around the area, be sure to check it out.

      Delete
  13. I love rojak buah! Will head to the new food court to have a try soon

    ReplyDelete
  14. Wah makanan simple gitu. Mcm best je!

    ReplyDelete

Sila comment dengan perasaan yang teruja dan gembira supaya anda gembira selalu ^_^