Sunday, March 12, 2017

Restoran Ocean Seafood, Restoran Makanan Laut dengan Hidangan Ketam Nipah di Puchong

Hello korang.

Sejak dua menjak ni, aku memang dah gila nak makan makanan laut, terutanyanya ketam. Tak tahu kenapa, mungkin ni musim ketam, jadi banyak pula aku nampak kawan-kawan upload gambar sedang seronok makan ketam.

Aku pakat dengan kawan untuk makan makanan laut, terutama ke restoran yang menghidangkan ketam spesial dengan harga yang berbaloi. Makanya, aku bersama rakan blogger Kak Ellie dan keluarga, Syafiera, Fazril, Bahar dan suami pun ke Restoran Ocean Seafood.

 

Parkir kat sini pun mudah, paling penting percuma. Bandar Puteri Puchong sangat dekat dengan IOI Mall Puchong. Dalam 10 minit je. Lepas makan boleh la lepak tengok wayang kat sana.


Semua meja kat sini memang dibalut dengan plastik ni untuk memudahkan pekerja untuk melakukan kerja pembersihan bila korang dah habis makan nanti. Kiranya, nak makan ketam, kulit tinggalkan atas meja pun takpe.

Pengalaman aku datang sendiri ke Restoran Ocean Seafood ni memang best. Mana taknya, walaupun meja aku pesan makanan yang banyak, tapi servis punyala pantas yak-mat. Padahal keliling meja sebelah ada ramai orang.

Ini membuktikan bagusnya pekerja di Restoran Ocean Seafood sebab berjaya buat pelanggan makan dengan gembira, tak moody sebab makanan cepat sampai dan sedap pulak tu!


Di Restoran Ocean Seafood memang ada banyak sangat pilihan makanan dan bagi aku harga dia pun boleh tahan. Walaupun korang nampak harga lauk mungkin mahal daripada kedai selalunya, tapi porsi dia memang banyak.

Oh ya! Untuk orang Islam, jangan risau sebab di Restoran Ocean Seafood, mereka mendapatkan supply makanan daripada orang Islam di pasar. Walaupun kedai Cina, tapi mereka nak juga menarik pelanggan Islam untuk menjamu selera kat sini.


Set ketam nipah dengan pilihan masakan korang:

Saiz M
3 ekor: RM65, 
6 ekor: RM120

Saiz L
2 ekor: RM55,
4 ekor: RM100


Ketam masak stim (Steamed crab)


Crabs in Superior Soup


Ketam masak kari (Curry crab)


Spicy Buttermilk Crab


Salted Egg Buttermilk


Kam Heong Bamboo Clam 
RM 15


Scallop with cheese sauce 
RM 15


Salted egg squid 
RM 15


Fried Mantis Prawn with Dry Chili 
RM 15


Kailan Ikan Masin (Fried Kailan with Salted Fish)
RM15


Sizzling Tofu 
RM15


Sup kangkung (Spinach soup)
RM 12


Braised sea cucumber with mushroom 
RM 25


Promosi hari lahir
Belanja sebanyak RM100 dan keatas, dan layak untuk mendapat 2 ekor ketam secara percuma. Hanya pada tarikh hari lahir dan perlu pengesahan kad pengenalan.


Restoran Ocean Seafood
21, Jalan Puteri 2/3, Bandar Puteri, 
47100 Puchong, Selangor.
Contact : 010 2210188

Waktu operasi : 
11.30AM-3.00PM, 5.30PM-10:30PM

Till then,

22 comments:

  1. OMG!! crab lover here!! looks so yummy! should go for 1 day!

    ReplyDelete
    Replies
    1. I'll personally recommend you to come over here. They also have roasted duck if you like it :D

      Delete
  2. Eating crab is nutrition to the body

    ReplyDelete
    Replies
    1. It is, but not too much. You don't want to have high cholesterol :D

      Delete
  3. So yummy, unfortunately, I can't take crabs at all. So, have to take other seafood.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aww why> You have seafood allergy? They also serve chicken and roasted duck.

      Delete
  4. Seronoknye!!! seafood feast. Owhh!!! the Ketam look good.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap! Nanti you around this area you should try.

      Delete
  5. Wawww! look at that crab roe, I think I am craving for crab now.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Crab one thing, the crab with roe so rare. Datang la sini nanti.

      Delete
  6. saw a lot of friends went for this review! looks so good and deliciousss! really need to visit there and try out myself =)

    ReplyDelete
  7. Oh my goodness! All that crab and its roes looks Super fresh and yummy! Such a great seafood feast!

    ReplyDelete
    Replies
    1. They are fresh! Normally they will go to market every morning :D

      Delete
  8. oh my gawd... that crab... makes me want to bite my fingers now... ahahaah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Crab one thing, crab roe one thing, how they cooked one thing.

      Delete
  9. Wow the seafood look so yummy! Must bring my family over

    ReplyDelete
    Replies
    1. Come Rane, got promo if you order banyak.

      Delete
  10. OMG! I want to try all the crab here! So delicious.

    ReplyDelete
  11. OMO. I love crabs and all the other dishes look so delicious too! I bet the price is reasonable

    ReplyDelete
  12. Dining there before, they served really good seafood, fresh & tasty! Cheers, SiennyLovesDrawing

    ReplyDelete

Sila comment dengan perasaan yang teruja dan gembira supaya anda gembira selalu ^_^