Friday, July 21, 2017

Dettol Deep Cleanse dengan Micro-Scrubbing Beads

Salam sejahtera dan hai korang!

Kalau bercakap pasal sabun mandi, apa ciri-ciri yang korang cari? Macam aku dan suami selalu cari sabun yang ada 3 ciri, iaitu: Wangi, Membersih dan Buih! Buih tu memang tak penting sangat, tapi buih tu yang buatkan kita ada mood nak mandi, kan? HAHA

Baru-baru ni, Dettol telah melancarkan rangkaian terbarunya, Dettol Deep Cleanse yang membantu melindungi kulit dengan cara membersihkan kulit secara dalam hingga ke liang roma.


Dettol Deep Cleanse bukan sahaja akan membantu melindungi kulit daripada bakteria dan virus, tetapi juga akan memberikan manfaat kesihatan yang lain seperti membuang sel kulit mati, polusi dan juga memberikan pengalaman mandian yang best.

Dettol Deep Cleanse mengandungi 100% natural apricot micro-scrubbing beads yang mampu memberikan kepuasan kat kita semasa mandi. Siapa tak suka scrub badan kan? Dahla bau apricot pulak tu. Scrub dia pun gentle je kat kulit.

Test untuk skin oil dan moist percentage.



Sebelum dan selepas pakai Dettol Deep Cleanse

Selain daripada membersihkan kulit dengan jauh kedalam pori, Dettol Deep Cleanse juga akan meningkatkan warna dan kesihatan kulit. Nampak kat atas, aku dah buah test oil dan kelembapan kulit sebelum dan selepas, banyak kot beza!

Harga:
The Dettol Deep Cleanse Body Wash

225ml RM6.90

850ml RM 20.25
800ml Refill pack RM15.67

Dettol Deep Cleanse Bar Soap 105g (packs of 3+1)
RM10.45

Tentang Dettol

Dettol merupakan sebuah jenama syarikat antiseptik sejak dari tahun 1932 dan merupakan jenama yang dikenali diseluruh dunia. Produk Dettol merupakan produk standard tinggi dalam menghapuskan kuman dan merupakan produk yang disarankan oleh pengamal perubatan profesional.

Produk Dettol boleh dibeli di kompleks membeli belah dan farmasi kesihatan di seluruh Malaysia.

Till then,

15 comments:

  1. I can imagine myself smelling like a peach after shower, that'll be so cute.

    ReplyDelete
  2. I like to use Dettol products. Will try these soon.

    ReplyDelete
  3. I am so loving this Dettol.. seriously... The scent is amazing

    ReplyDelete
  4. The price is so affordable! Always thought it's quite expensive. The before and after difference is really huge! x

    ReplyDelete
  5. Oh, new product! =D I always use detol shower gel. I love it and the smell it's good. Maybe I should try this out.

    ReplyDelete
  6. Great post! Dettol is one of our favorite household brand. I'm going to check this one out.

    ReplyDelete
  7. Actually, I also like the buih but I know that it is a type of chemical that makes the suds, which is no good. I still like the buih, though!!!

    ReplyDelete
  8. Thanks for sharing :D
    Wah...aku pun nak try guna Dettol.

    ReplyDelete
  9. Fuyoh. Terbukti hilangkan minyak pada kulit dan tingkatkan kelembapan kulit. Boleh cuba beli ni produk dettol yang baru ni

    ReplyDelete
  10. waah harga pun murah tak adela mahai sangat..

    ReplyDelete
  11. Certainly was looking forward to hearing about the range so cheers to the share! Price is quite affordable too- will be needing to see it in stores soon ;)

    ReplyDelete
  12. macam best. Dettol is good for whole family

    ReplyDelete
  13. this is a good one try on... i wanna try that new Dettol Deep Cleanse - racheal

    ReplyDelete
  14. dettol is a good product since TB masih ekcik dah ada dah produk ni.. fuh lama juga bertahan ye.. sebab dettol ni memang produk yang bagus pun.. kak TB suka bau limau mandarin .. heee

    ReplyDelete

Sila comment dengan perasaan yang teruja dan gembira supaya anda gembira selalu ^_^