Monday, August 7, 2017

Produk Penjagaan & Rawatan Rambut dari MBH Haircare

Hai korang,

Tak kira lelaki atau perempuan mesti ada masalah dengan kulit kepala atau rambut. Selalunya masalah seperti rambut gugur, kelemumur, berminyak, rambut bercabang, rambut botak kat tengah semua disebabkan kurang penjagaan, pemakanan dan cara hidup tidak sihat.

Aku sendiri pun pening kepala nak jaga kesihatan rambut ni, buat pulak sebab pakai tudung, jadi macam malas je nak basuh rambut, then nak tunggu kering lagi. Itu yang kepala selalu gatal plus masalah kelemumur tu.

MBH Haircare yang terkenal dengan facial spa, MBH Medispa ,baru-baru ini telah melancarkan 2 produk dan 3 rawatan khas sempena dengan pembukaan spa rambut mereka Julai 2017 yang lepas.


MBH Revitalizing Hair & Scalp Tonic
RM 49.00

Kandungan: Bunga Raya, Aloe Vera, Rosemary

Antara kegunaan tonic ini:
→ Menguatkan akar dan folikel rambut
→ Mengubati rambut gugur dan rapuh
→ Meransang oertumbuhan rambut baru
→ Membasmi kelemumur, kegatalan, jangkitan kulat
→ Melewatkan proses penuaan rambut/ uban
→ Menyejukkan kulit kepala

Cara pakai MBH Revitalizing Hair & Scalp Tonic
1) Sembur tonic pada kulit kepala,
2) Urut dan usapkan semburan tadi sampai rata ke seluruh kepala
3) Urut selama 10 minit sampai tonic betul-betul meresap.

MBH Hair Repair & Silkening Serum
RM 59.00

Kandungan: Bunga Matahari Australia, Aloe Vera India, Minyak Argan Morocco, Minyak Kepala Dada, Minyak Jojoba Arizona.

Kegunaan serum ini:
→ Melembut dan meluruskan rambut
→ Melembab dan menyejukkan rambut
→ Melindungi rambut dari bahan kimia dan sinaran UV
→ Mengubati rambut gugur dan rapuh
→ Warna rambut lebih bersihar dan berkilau

Cara pakai MBH Hair Repair & Silkening Serum
1) Semburkan 2 kali di tapak tangan
2) Usapkan pada rambut sehingga meretap dengan rata
3) Biarkan kering beberapa minit, kemudian sikat rambut.


Kalau korang ada masa, boleh singgah ke MBH Haircare sebab deorang baru saja memperkenalkan 3 rawatan istimewa untuk korang yang ada masalah dengan kulit kepala atau rambut iaitu:

1. MBH OxyNano Diamond Treatment

→ Rawatan khas untuk shaft (hujung rambut). 
→ Mengatasi masalah rambut seperti rambut kering, bercabang, mudah putus dan berbuah. 
→ Membuat rambut anda menjadi lembut, bersinar dan mudah terurus.


2. MBH Ayur Oil Therapy

→ Rawatan khas untuk kulit kepala. 
→ Mengatasi masalah seperti kelemumur, kulit kepala berminyak dan berbau. 
→ Menggunakan herba dari India seperti minyak zaitun dan minyak argan untuk menghasilkan rambut yang sihat, cantik dan lebat.


3. MBH Signature Tricho Treatment

→ Rawatan khas untuk memperbaiki masalah kulit kepala dan hujung rambut.
→ Mengatasi masalah rambut berkelemumur, rambut gugur, rambut bercabang.
→ Rawatan menggunakan mesin yang diimport khas dari German.
→ Menggunakan herba dari India yang membantu menguatkan akar dan melebatkan rambut.



Waktu operasi:
Selasa-Ahad, 10AM – 7PM 

MBH Haircare
19G-1, Jalan Reko 8, Taman Reko Sentral,
43000 Kajang, Malaysia

Contact: 011-6085 0817/ 017-3924468
Facebook: https://www.facebook.com/mbhhaircaremalaysia/
Instagram: https://www.instagram.com/mbh.haircare/

Till then,

10 comments:

  1. Eh dekat dengan rumah kita lah, nanti boleh singgah. Terima kasih sharing,
    baru tau boleh buat treatment rambut kat sini.

    ReplyDelete
  2. This seems like a great product. I would definitely need it for my scalp.

    ReplyDelete
  3. Macam best je. Agak agak berbau tak ya?

    ReplyDelete
  4. wah.. bagus ni untuk mereka yang bermasalah kulit kepala dan rambut problem.. kalau dekat mahu je TB pergi sekarang.. hehe

    ReplyDelete
  5. Awesome news for us when there is a solution for a healthier crowning glory! Will inform my friends, especially those yang berhijab.

    ReplyDelete
  6. I need some of these for my hair also.. because age is catching up as well as stress...and this sounds great

    ReplyDelete
  7. OMG I need this so so much! I want this for my weak hair too :(

    ReplyDelete
  8. Best nya effect and the results! Gotta try this too!

    ReplyDelete

Sila comment dengan perasaan yang teruja dan gembira supaya anda gembira selalu ^_^