Thursday, March 16, 2017

Review Produk Sweet Aiman dari Aiman Tino

Entry tentang Majlis Pelancaran Produk Sweet Aiman Dari Aiman Tino: KLIK SINI

Hello beautiful :)

Aku baru sahaja mendapat peluang untuk review produk keluaran artis tempatan, Aiman Tino, iaitu Sweet Aiman. Sweet Aiman milik syarikat Wonder Glow telah mengeluarkan rangkaian produk 3D Cream DD Mineral Cushion, Candy Cherry Brite dan Cherry Brite HD .

Produk ini juga terdiri daripada bahan-bahan berkualiti serta komprihensif yang dihasilkan khusus untuk keperluan pengguna remaja dan dewasa. Produk ini tidak mengandungi alkhohol mahupun gelatin.

Produk Sweet Aiman dihasilkan 100% dari kilang yang terletak di Malaysia bagi memastikan produk yang berkualiti tinggi, konsisten dan bekalan fleksibel. Anda boleh membeli produk Sweet Aiman secara dalam talian atau dicawangan Sweet Aiman.


Sweet Aiman 3D Cream DD Mineral Cushion 
RM 89.90/ RM94.90

Ramuan: Water, Cyclopenta Siloxane, Titanium Dioxide, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Zinc Oxide, PEG-10 Dimethicone, Butylenf, Glycol Pentylene, Glycol, CI 77492, Dimethicone/ Vinyl Dimenthicone Crosspolymer, Dimenthicone, Glycerine, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone Isoamyl p-Methoxycinnamate, Phenoxyethanol, Magnesium Hydroxide, Stearic Acid, CI77499, Triethoxycaprylylsilane Mica, Methylmethacrylate Crosspolimer, Niacinamide Disteardimonium Hectorite, Melaleuca Alternifolia, Leaf oil, Ethylhexyglycerin, Salicylic Acid, Tocopheryl, Acetate, Morusalba bark extract.

Cara pemakaian: Gunakan puff untuk tekan ke cushion untuk menyerap jumlah bedak yang mencukupi. Ratakan ke seluruh muka.

#Diambil dari laman sesawang www.sweetaiman360.com
✔Membantu melindungi kulit daripada sinaran UV, habuk dan bakteria.
✔Membantu menyerikan tona kulit.
✔Menjadikan kulit lebih lembap, lembut serta tampak natural.
✔Mengandungi Vitamin B5, Vitamin E dan mineral semulajadi.
✔Effect 3D cerah merona, bersinar dan bercahaya.
✔Anti penuaan, tidak menutup pori-pori dan anti cela.
✔Sesuai untuk semua jenis kulit lelaki atau wanita.
✔ Terdapat 2 rona warna Natural Glow dan Light Glow!

Komen:
1. Ada 2 tona, aku pakai tona cerah.
2. Bila pakai kulit akan nampak berminyak, mungkin itu efek 'glowing' yang dinyatakan.
3. Nampak lebih elok kalau pakai loose powder selepas pakai 3D Cream DD Mineral Cushion ni.
4. Walau pada asalnya nampak berminyak, tapi sepanjang pemakaian muka tak nampak berminyak.
5. Bekas tahan lasak, tahan jatuh.
6. Boleh refill kalau sudah habis.




    

 Sweet Aiman Cherry Brite HD 
RM 89.90/ RM 94.90

Ramuan: Serbuk Acerola, Kolagen, Asid Hialuronik, Asid Askorbik (Vitamin C), Sel Stem Epal, Sel Stem Anggur, Sel Stem Argan.

Cara pengambilan: Ambil 1 paket di sebelah pagi dan petang. Dicadangkan ambil 30 minit sebelum atau selepas makan. 

#Diambil dari laman sesawang www.sweetaiman360.com
 ✔Memutihkan kulit wajah
✔Melambatkan penuaan kulit wajah
✔Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus
✔Meremajakan kulit wajah
✔Meningkatkan keanjalan kulit wajah
✔Membantu melindungi kulit dari sinaran UV, habuk dan bakteria
✔Memperbaharui dan pembaikan kulit wajah
✔Membantu memperbaiki keadaan kulit agar Nampak lebih cerah dan sekata
✔Membantu meningkatkan ketegangan kulit agar tampak lebih cerah dan bersinar
✔Melindungi kulit dari serangan radikal bebas
✔Menggantikan sel-sel yang rosak pada kulit wajah

Komen:
1. Rasanya ada campuran masam, manis dan masin.
2. Rasa memang lain daripada yang lain, tak masam sangat macam kebanyakan kolagen dipasaran.
3. 1 kotak hanya tahan selama seminggu kerana sekotak ada 13 sachets.
4. Sachet dan kotak kecil, jadi mudah nak bawa kemana-mana.
5. Gambar ceri, tapi tak rasa ceri pun. haha



Sweet Aiman Candy Cherry Brite 
RM 69.90/ RM 74.90

Ramuan: Serbuk Ceri, Asid Amino Sutera, Kolagen, Asid Hialuronik, Vitamin C, Sel Stem Epal, Sel Stem Anggur, Sel Stem Argan.

Cara pengambilan: Ambil 1 tablet pagi dan petang, 30 minit sebelum makan.

#Diambil dari laman sesawang www.sweetaiman360.com
✔Memutihkan kulit wajah
✔Melambatkan penuaan kulit wajah
✔Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus
✔Meremajakan kulit wajah
✔Meningkatkan keanjalan kulit wajah
✔Membantu melindungi kulit dari sinaran UV, habuk dan bakteria
✔Memperbaharui dan pembaikan kulit wajah
✔Membantu memperbaiki keadaan kulit agar Nampak lebih cerah dan sekata
✔Membantu meningkatkan ketegangan kulit agar tampak lebih cerah dan bersinar
✔Melindungi kulit dari serangan radikal bebas
✔Menggantikan sel-sel yang rosak pada kulit wajah

Komen:
1. Aku kurang gemar dengan Candy Cherry Brite ni mungkin sebab tablet tu rasa dia pelik.
2. Tablet tu tak ada rasa apa-apa, tapi ada rasa kosong dan rasa yang pelik yang susah nak terangkan.
3. 1 botol hanya tahan untuk seminggu kerana mengandungi 15 biji sebotol.
4. Gambar ceri, tapi tak rasa ceri pun. haha



Nota: Setakat 10 Mac 2017, ketiga-tiga produk Sweet Aiman masih belum mendapat sijil pengesahan Halal dari JAKIM dan masih dalam proses untuk sijil dari Kementarian Kesihatan Malaysia (KKM).

Untuk maklumat lanjut dan maklumat cara pembelian:

Contact: 0167094042
Email: sweetaiman360@gmail.com
Facebook: www.facebook.com/AimanTinoClub
Instagram: www.instagram.com/sweetaiman360deg

Till then,

5 comments:

  1. wahhh, Aiman Tino dah keluarkan produk plak. Sp

    ReplyDelete
  2. wahh aiman dah ada produk sendiri? bagus la. Cantik shade DD mineral tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shades tu cantik tau, coverage pun not bad.

      Delete
  3. Cherry Brite HD dan Candy Brite dah pengesahan KKM. DD Mineral Cushion coming soon

    ReplyDelete

Sila comment dengan perasaan yang teruja dan gembira supaya anda gembira selalu ^_^