Monday, September 8, 2014

Cabaran 30 Hari: 5 Lagu Cinta Kegemaran Aku

Hello!

Cabaran hari ni senang je sebenarnya sebab melibatkan lagu. Tapi aku ada banyak lagi fevret. Tak tau nak letak yang mana. Nak letak yang Melayu punya ke, atau English.

Cabaran Hari 8: 5 Lagu Cinta Kegemaran Anda
Aku list 5 lagu English, 5 lagu Melayu


Lagu 1
Human- Christina Perri
Aku rasa lagu ni maybe lagu yang all time fevret aku kot. Maksud lagu ni, memang awesome sangat. Christina Perri ni pulak memang suara dia aku suka since A Thousand Years haritu. Dia pulak jarang ada gosip murahan.

Lagu 2
Back To December- Taylor Swift
Dulu masa putus cinta masa zaman bebudak, aku penah nak nangis tiap kali dengar lagu ni. Tak pasti lagu ni aku teringat kat sape. LOL

Lagu 3
I Don't Love You- My Chemical Romance
Band ni merupakan salah satu band all time fevret aku. Tapi sayang, sekarang band ni dah tak 'hidup'. Tak tau kenapa. Walaupun lagu deorang ni macam black metal, heavy rock tapi awesome!

Lagu 4
Someone's Watching Over Me- Hilary Duff
Aku suka Hilary Duff ni. Suara dia macam suara masa tengah bercakap biasa je. Dia kawen awal, dan ada anak dah pun. Walaupun muda, tapi matang, Jarang ada sosip. Pandai dia jaga diri.

Lagu 5
Made In USA- Demi Lovato
Aku memang peminat tegar Demi ni. Suara dia memang best. Lagu dia pernah buatkan aku menangis masa putus cinta zaman bebudak dulu. HAHA


Lagu 6
Jagalah Diri- Jaclyn Victor

Lagu 7
Pelangi Senja- Stacy
Lagu ni sebenarnya lagu matang Stacy. Seriously aku boleh feel lagu ni. Slow and steady. Bukan senang Stacy nak nyanyi lagu slow. Asyik rancak je.

Lagu 8
Cinta Bersatu- Liyana Jasmay
Lagu ni best sangat. Sweet. Aku try carik yang LIVE version kat youtube, tapi tak ada. Aku rasa lagu nilah suara Liyana Jasmay yang paling best.

Lagu 9
Tanpa Kekasihku- Agnes Monica
Sebenarnya, aku suka banyak lagu Agnes ni. Seorang penyanyi muda yani sangat berbakat dalam bidang nyanyian, lakonan dan jugak dancer yang best. Tengok dia buat LIVE performance layan.

Lagu 10
Separuh Aku- Noah
Dulu kumpulan Peter Pan. Walaupun Ariel ada banyak kontroversi, tapi bab kerja dia, suara dia memang best. Lirik awesome. Aku first time dengar lagu ni masa belajar kat Indon dulu. So, lagi la feel.

Cabaran lepas:
3. Sesuatu Yang Menguatkan Aku
4. Buku Kegemaran Aku
5. Benda Yang Aku Nak Bekas Kekasih Tahu
6. Sarapan Aku Hari Ni
7. Sejauh Mana Pendidikan Itu Penting Bagi Aku

#kelabbloggerbenashaari #cabaran30hari

 

No comments:

Post a Comment

Sila comment dengan perasaan yang teruja dan gembira supaya anda gembira selalu ^_^