Monday, September 29, 2014

Cabaran 30 Hari: Aku Suka Bunga Daisy

Salam sejahtera.

Alhamdullilah, dah nak habis pun #Cabaran30Hari ni. Susah sebenarnya nak maintain tiap² hari nak kene tulis entry bagi blogger separuh masa macam aku. Dua-tiga hari lepas memang aku sangat sibuk Jadi, memang tak ada entry. Tapi, inshaAllah, lain kali aku buat schedule post. Senang.

Cabaran Hari 29: Bunga Kegemaran & Ertinya Untuk Anda


Daisy!

Daisy ni ada banyak jenis, yang paling popular ada 5. Antara banyak-banyak jenis Daisy ni, aku paling suka Marguerite Daisies dengan Shasta Daisies. Daisy lain pun aku suka jugak. Dah nama pun suka Daisy kan.

Sebenarnya, bunga ni tak ada apa-apa erti sangat pun untuk aku. Just teringat masa first time aku tahu pasal bunga ni, terus suka. Sampai lah sekarang.

Sebab 1
Tak ramai orang suka bunga ni. Susah nak carik kat Malaysia. Jadi, bunga ni rare. Tu yang lagi suka.
Aku kan suka jadi rare, the one and only. Ececeh!

Sebab 2
Comel dan ada macam-macam warna. Bila gabungkan banyak-banyak jenis dan warna dia sure sangat lawa dan cantik. Nanti masa kawen aku nak bunga ni. LOL


Sebab 3
Bunga ni, simple, but nice. Walaupun bunga tu warna putih, tapi sebab saiz yang berlainan membuatkan dia nampak comel dan elegant.

Sebab 4
Rasanya kurang atau tak ada siapa pun tahu yang aku suka bunga ni daripada dulu lagi. Ntah-ntah, ada je orang yang tak tahu bunga ni wujud, if deorang nampak pun, deorang ingat bunga Chrysanthemum.

Cabaran lepas:


#kelabbloggerbenashaari #cabaran30hari

 

2 comments:

Sila comment dengan perasaan yang teruja dan gembira supaya anda gembira selalu ^_^